“Καλά Χριστούγεννα” σε 3D θα πει η βασίλισσα Ελισάβετ

Καλά τα έθιμα και η παράδοση αλλά μην αμελούμε και την πρόοδο της τεχνολογίας. Αυτό ίσως σκέφτηκε η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ, που θα εκφωνήσει το παραδοσιακό μήνυμα της ημέρας των Χριστουγέννων, σε... 3D.

Η βασίλισσα απευθύνει μήνυμα προς το λαό της κάθε χρόνο. Φέτος αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στους αθλητές του κόσμου για το “υπέροχο αθλητικό καλοκαίρι που προσέφεραν”, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Σύμφωνα με αποσπάσματα του χριστουγεννιάτικου μηνύματος που έχουν γίνει ήδη γνωστά, η Ελισάβετ θα μιλήσει για “την επιδεξιότητα, την αφοσίωση των αθλητών, την κατάρτιση τους και τη συλλογική τους προσπάθεια”.

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα έρχεται στο τέλος μιας χρονιάς ορόσημο για τη βασιλική οικογένεια. Η Ελισάβετ γιόρτασε το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της για τα 60 χρόνια στο θρόνο, ενώ ο εγγονός της πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ περιμένουν το πρώτο τους παιδί.

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο βασιλικό μήνυμα ήταν ραδιοφωνικό και δόθηκε από τον παππού της Ελισάβετ τον Γεώργιο τον Ε' το 1932. Έκτοτε έχει γίνει μια βρετανική παράδοση για την ημέρα των Χριστουγέννων με πολλές οικογένειες να το παρακολουθούν, μετά το μεσημεριανό γεύμα

Το δικό του μήνυμα για τα Χριστούγεννα εξέδωσε και ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον στο οποίο έκανε λόγο για “μια εξαιρετική χρονιά της Βρετανίας”.