Μπερλουσκόνι: “Για όλα φταίνε ο Μόντι και η Γερμανία”

Τον διάδοχό του στην πρωθυπουργία της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, και τη Γερμανία κατηγόρησε για όλα τα δεινά της Ιταλίας ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rai Uno.

“Από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση τεχνοκρατών, χειροτέρεψαν όλα, από το ΑΕΠ μέχρι το δημόσιο χρέος, διότι ο Μόντι εφάρμοσε χωρίς να αντιδράσει όσα ζητούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις επιβολές της Γερμανίας”, τόνισε ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος μάλιστα διαμαρτυρήθηκε έντονα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι δεν του δινόταν η ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις του, απειλώντας αρκετές φορές ότι θα έφευγε από το στούντιο.

Υποστηρίζοντας τη δική του διακυβέρνηση, ο Μπερλουσκόνι σημείωσε ότι “οι κυβερνήσεις μου κατάφεραν να παρουσιάσουν σαφώς πιο σημαντικό έργο από όλες τις υπόλοιπες που σχηματίσθηκαν μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο”, ενώ έκανε λόγο για “συνωμοσία της πολιτικής, των μέσων ενημέρωσης και του χρηματιστικού χώρου” που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησής του, όμως ο ίδιος “άφησε να υπερισχύσει η αγάπη του προς την Ιταλία και στήριξε την κυβέρνηση τεχνοκρατών”.

Κληθείς να απαντήσει γιατί πριν από λίγες ημέρες ζήτησε από τον Μόντι να ηγηθεί όλης της κεντροδεξιάς, ο πρώην πρωθυπουργός εξήγησε: “Για να μπορέσουν να ενωθούν όλες οι μετριοπαθείς δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του χριστιανοδημοκρατικού κέντρου. Αν, όμως, δεχόταν, θα ελέγχαμε και θα κατευθύναμε εμείς το έργο του”.