Ποιες είναι οι έξι πλουσιότερες γερμανικές οικογένειες;

Τα περιουσιακά στοιχεία των κορυφαίων 500 ανέρχονται σε 692,25 δισεκατομμύρια ευρώ

Το περιοδικό Manager κατέγραψε τους 500 πλουσιότερους Γερμανούς για το 2016. Τα περιουσιακά στοιχεία των κορυφαίων 500 ανέρχονται σε 692,25 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ολλανδίας πέρυσι. Ποιες είναι όμως οι έξι πλουσιότερες γερμανικές οικογένειες;

Σύμφωνα με το ομογενειακό σάιτ,allesgr.de στην κορυφή της λίστας, είναι οι κύριοι μέτοχοι της BMW, Stefan Quandt και Susanne Klatten. Τα αδέρφια, τα οποία εμπλέκονται επίσης σε πολλές άλλες εταιρείες, κατέχουν μια περιουσία που ανέρχεται στα 30 δισ. ευρώ.

Στην 2η θέση είναι ένα ανερχόμενο αστέρι: Η οικογένεια Reimann από την περιοχή Mannheim αρχικά εξελίχθηκε οικονομικά με την φαρμακευτική ομάδα Benckise, ενώ σήμερα η εταιρεία της παράγει καφέ και τσάι, καθώς και πολυτελή σαμπουάν και αρώματα και εκτιμάται ότι έχει περιουσία 29 δισ. ευρώ.

Την 3η θέση κατέχουν η Maria-Elisabeth Schaeffler και ο γιος της Georg. Σε αυτούς ανήκει η ομώνυμη εταιρεία κατασκευής ρουλεμάν και είναι οι κύριοι μέτοχοι της αυτοκινητοβιομηχανίας Continental. Εκτιμώμενη περιουσία: 21,5 δισ. ευρώ.

Με 20 δισ. ευρώ οι ιδιοκτήτες της Aldi Süd Albrecht και Heister κατέχουν την 4η θέση.

Στην 5η θέση είναι ο ανταγωνιστής της Aldi και ιδιοκτήτης της Lidl. Τα περιουσιακά στοιχεία του ιδρυτή της Lidl Dieter Schwarz εκτιμάται στα 19 δισ. ευρώ.

Την 6η θέση, με περιουσία 17,2 δισ. ευρώ, κατέχει η οικογένεια Theo Albrecht Jr. της οποίας ανήκει η Aldi Nord.