Ο Ερντογάν έριξε… μαύρο στα Στρουμφάκια και τον Μπομπ Σφουγγαράκη!

Το παιδικό κανάλι Zarok, που εξέπεμπε στην κουρδική γλώσσα, "εξαφανίστηκε" από τους δέκτες

“Λουκέτο” στο μοναδικό παιδικό κανάλι που εκπέμπει στην κουρδική γλώσσα, το Zarok TV, έβαλαν οι τουρκικές αρχές, στο πλαίσιο της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, καθώς θεωρείται... “φίλα προσκείμενο στους αυτονομιστές”.

Ποια ήταν τα... επικίνδυνα προγράμματα που προέβαλλε το εν λόγω κανάλι; Μεταξύ άλλων, το Zarok TV έπαιζε δημοφιλείς παιδικές εκπομπές, όπως τα ”Στρουμφάκια”, ο “Μπομπ Σφουγγαράκης” και ο “Γκάρφιλντ”, καθώς και παιδικά τραγούδια και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.

Η επικεφαλής του Zarok TV, Ντιλέκ Ντεμιρέλ, δήλωσε στη γερμανική Deutsche Welle πως το σήμα του καναλιού διακόπηκε απότομα και χωρίς προειδοποίηση ή εξήγηση από την τουρκική κυβέρνηση. Μέσω δικηγόρων τής διαμηνύθηκε ότι το κανάλι έκλεισε, όπως και τα υπόλοιπα, ως “αποσχιστικό και ανατρεπτικό μέσο μαζικής ενημέρωσης”. Η αναφορά έγινε ανεπίσημα, και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη διαταγή που να μπορεί να οδηγήσει σε νομική απάντηση, ανέφερε η Ντεμιρέλ.

“Θέλουμε να πιστεύουμε πως όποιο λάθος έγινε μπορεί να διορθωθεί και να αρχίσουμε ξανά να εκπέμπουμε”, σημείωσε η ίδια.