Ένα πολύ τυχερό μωρό: Γεννήθηκε πάνω σε διασωστικό σκάφος στη Μεσόγειο

Η μητέρα είχε ξεκινήσει με την υπόλοιπη οικογένεια από τη Νιγηρία και ένιωσε τους πόνους την ώρα που βρισκόταν σε φουσκωτό διακινητών.

Πάνω σε ένα διασωστικό σκάφος, στη μέση της Μεσογείου, γεννήθηκε ένα μωρό. Η μητέρα του, μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια (τον πατέρα του παιδιού και τα δυο αδελφάκια του), που κατάγονται από τη Νιγηρία, είχαν ξεκινήσει από τη Λιβύη μαζί με άλλους 250 μετανάστες.

Μεταξύ των μεταναστών στο σκάφος 97 ήταν ανήλικοι, 10 παιδιά κάτω των 5 ετών και 4 μωρά ηλικίας κάτω των 12 μηνών.

Η γυναίκα ένιωσε τους πόνους την ώρα που βρισκόταν σε ένα σκάφος διακινητών.

«Είχα φοβερό άγχος πάνω στο φουσκωτό. Καθόμουν στο πάτωμα μαζί με άλλες γυναίκες και παιδιά. Είχα πανικοβληθεί ότι θα γεννήσω. Ένιωθα το μωρό μου να κουνιέται. Είχα συσπάσεις επί τρεις μέρες», δήλωσε η μητέρα του νεογέννητου, μιλώντας στο BBC.

Λιγότερο από 24 ώρες πριν γεννηθεί το μωρό, διασωστικό σκάφος εντόπισε το δουλεμπορικό να πλέει ακυβέρνητο και προχώρησε σε διάσωση.

«Τρομάζω και μόνο στη σκέψη του τι θα γινόταν εάν αυτό το μωρό είχε γεννηθεί 24 ώρες νωρίτερα, σε αυτό το φουσκωτό, με καύσιμα στο έδαφος όπου κάθονταν οι γυναίκες, χωρίς χώρο να κινηθούν, στο έλεος της θάλασσας», δήλωσε από την πλευρά της η μαία από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, η οποία ξεγέννησε τη νιγηριανή μητέρα.