Ισπανία: Εκτροχιασμός τρένου με νεκρούς και τραυματίες

Μετέφερε 63 επιβάτες και 2 πλήρωμα, ανάμεσά τους και ο οδηγός

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περί τους 50 τραυματίσθηκαν στη βορειο-δυτική Ισπανία κατά τον εκτροχιασμό τρένου που συνδέει την ισπανική πόλη Βίγκο με το Πόρτο της Πορτογαλίας, στη Γαλικία της βόρειας Ισπανίας. 

Ο συρμός εκτροχιάσθηκε - υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες - σε απόσταση 50 μέτρων από τον σταθμό του Ο Πορίνιο. Μετέφερε 65 επιβάτες και 2 άτομα πλήρωμα, ανάμεσά τους και ο οδηγός.

Ο μηχανοδηγός - ένας από τους νεκρούς - ήταν Πορτογάλος και το τρένο ανήκε στην πορτογαλική εταιρεία Comboios. 

Εικόνες που μετέδωσαν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης δείχουν το μπροστινό βαγόνι να έχει πέσει στο πλάι, πάνω σε πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος. 

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 09.30 τοπική ώρα, κοντά στα πορτογαλικά σύνορα, σε απόσταση 50 μέτρων από τον μικρό σταθμό του Ο Πορίνιο, νότια του Βίγκο, σύμφωνα με την ισπανική εταιρεία Renfe, η οποία διαχειρίζεται σε συνεργασία με την πορτογαλική Comboios de Portugal τη σιδηροδρομική γραμμή.

Ο ιδιοκτήτης καφενείου κοντά στον σταθμό, δήλωσε στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο 24 horas ότι το δυστύχημα σημειώθηκε σε ένα τμήμα της διαδρομής όπου η σιδηροδρομική γραμμή είναι ευθεία. «Αρα, δεν είναι κάτι πολύ φυσιολογικό», είπε.

Το 2013, 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Ισπανίας από το 1944, όταν τρένο υψηλής ταχύτητας εκτροχιάσθηκε λόγω υπερβολικής ταχύτητας κοντά στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία.

Φωτογραφία αρχείου