Τρεις συλλήψεις στο Παρίσι για το ύποπτο όχημα με τις φιάλες αερίου

Οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν πιθανόν να σχεδίαζαν επίθεση, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών

Τρεις γυναίκες συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών που εξαπέλυσε η γαλλική αστυνομία μετά τον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων και μέσα στο οποίο υπήρχαν φιάλες αερίου, μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή που βρίσκεται κοντά στις έρευνες, μια εκ των γυναικών που συνελήφθησαν, κόρη της ιδιοκτήτριας του αυτοκινήτου, κατά την καταδίωξη της τραυματίστηκε από πυρά στην Εσόν, νότια της πρωτεύουσας.

Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters ότι πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις στο Μπουσί Σαν Αντουάν, περίπου 30χλμ νοτιοανατολικά του Παρισιού, που συνδέονται με την έρευνα.

Οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν πιθανώς σχεδίαζαν επικείμενη επίθεση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ. "Αυτές οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 39, 23 και 19 ετών, είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί, ήταν φανατικές και κατά μεγάλη πιθανότητα προετοίμαζαν μια επικείμενη βίαιη ενέργεια", τόνισε ο Καζνέβ σε δήλωση του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε πως μια από τις γυναίκες μαχαίρωσε έναν αστυνομικό κατά την διάρκεια της επιχείρησης, πριν δεχτεί πυρά και τραυματιστεί.

Ο εντοπισμός το Σάββατο το βράδυ του αυτοκινήτου, μάρκας Peugeot, μέσα στο οποίο ήταν φορτωμένες επτά φιάλες αερίου, έξι εκ των οποίων γεμάτες, οδήγησε στην διεξαγωγή έρευνας από αξιωματούχους των δυνάμεων καταπολέμησης της τρομοκρατίας.