Αγκυρα: Δεν δεχόμαστε καθυστέρηση στο θέμα της κατάργησης της βίζας

"Ο τουρκικός λαός είναι απογοητευμένος και θέλει διακοπή των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ" δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε σήμερα πως είναι εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο να καθυστερήσει μέχρι το τέλος του χρόνου η κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τους τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την ΕΕ, απατώντας έτσι στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, που έγραψε την Κυριακή πως η Τουρκία είναι πρόθυμη να καθυστερήσει μέχρι το τέλος του χρόνου, αντί για μέχρι τον Οκτώβριο, την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου.

Παράλληλα, όπως δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, απομένουν να ρυθμιστούν μόνο ήσσονος σημασίας θέματα, τα οποία θα επιλυθούν σύντομα. 

Την ίδια ώρα, απαντώντας στην πρόθεση της Αυστρίας να θέσει στην Μπρατισλάβα το ζήτημα διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι το ίδιο ακριβώς ζητάει και ο τουρκικός λαός!

"Οι Τούρκοι είναι απογοητευμένοι από «τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά τη χώρα τους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και ασκούν τεράστια πίεση στην κυβέρνησή να βάλει τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις", υποστήριξε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Οι Τούρκοι απογοητεύθηκαν από το γεγονός ότι δεν έγιναν επισκέψεις ούτε δηλώσεις υποστήριξης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, δήλωσε. «Δεχόμαστε τεράστια πίεση να σταματήσουμε τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης», πρόσθεσε.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την ΕΕ ότι απευθύνει επικρίσεις στους γείτονες, αλλά δεν δέχεται να επικρίνεται κι αυτή με τη σειρά της.