Απαγορεύτηκαν στις Κάννες τα μαγιώ μπουρκίνι

Ως σύμβολο εξτρεμισμού

Απαγορεύτηκαν στις παραλίες στις Κάννες τα «μουσουλμανικά» μαγιώ, τα μπουρκίνι, τα μαγιώ εκείνα που αφήνουν ακάλυτπο μόνον το πρόσωπο. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση των αρχών, τα μαγιώ αυτά «δεν σέβονται τις αρχές της κοσμικής κοινωνίας».

Ο δήμος των Καννών χαρακτηρίζει τα μαγιώ αυτά «σύμβολο εξτρεμισμού».

Μετά την τρομοκρατική επίθεση με τους 84 νεκρούς στις Κάννες, ο δήμος αποφάσισε να ενισχύσει τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας, με νέα μέτρα ασφαλείας. Μεταξύ άλλων απαγόρευσε και τις μεγάλες τσάντες παραλίας.

«Απαγορεύεται η πρόσβαση στις παραλίες σε όποιον δεν φέρει ένδυση παραλίας που σέβεται τα χρηστά ήθη και τις αρχές της κοσμικής κοινωνίας» αναφέρει η σχετική απόφαση των δημοτικών αρχών και τονίζεται ότι η «ένδυση παραλίας που σηματοδοτεί επιδεικτικά τη συμμετοχή σε μία θρησκευτική κοινότητα, την ώρα που η Γαλλία και χώροι λατρείας είναι στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων, μπορεί να διαταράξει τη δημόσια τάξη».

«Δεν απαγορεύουμε ούτε τη μαντίλα, ούτε το [εβραϊκό] κιπά, ούτε τον σταυρό, απαγορεύουμε απλώς μία στολή που είναι σύμβολο του ισλαμικού εξτρεμισμού», δήλωσε δήμαρχος Νίκαιας, Νταβίντ Λισνάρ μιλώντας στην εφημερίδα Nice Matin, σχετικά με την απόφαση.