Βαλς: Η Γαλλία θα πρέπει να περιμένει περισσότερες επιθέσεις και θύματα

"Θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις και άλλοι αθώοι άνθρωποι θα σκοτωθούν" προειδοποίησε ο Γάλλος πρωθυπουργός

O πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς προειδοποίησε σήμερα το βράδυ πως η Γαλλία θα πρέπει να αναμένει «περισσότερες επιθέσεις» και «άλλα αθώα θύματα», τονίζοντας πως «χρειάζεται να μάθουμε να ζούμε με αυτή την απειλή».

«Παρόλο ότι είναι δύσκολο να προφέρω αυτά τα λόγια, είναι το καθήκον μου να το κάνω: Θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις και άλλοι αθώοι άνθρωποι θα σκοτωθούν», δήλωσε ο Βαλς σε ομιλία του ενώπιον των βουλευτών κατά τη διάρκεια συζήτησης για την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης σε όλη τη γαλλική επικράτεια έπειτα από την επίθεση στην Νίκαια.

«Δεν πρέπει να το συνηθίσουμε, αλλά να μάθουμε να ζούμε με αυτή την απειλή και να την πολεμήσουμε», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, πέντε ημέρες μετά την επίθεση στη Νίκαια.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να παρατείνει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία έχει κηρυχθεί σε όλη τη γαλλική επικράτεια για έξι μήνες. 

Καθώς διαπράχθηκε «μια επίθεση», η οποία «δεν γνωρίζουμε εάν θα μπορούσε να βρει μιμητές», είπε ο Ολάντ, «η ευθύνη μου και αυτή του κοινοβουλίου είναι να παρατείνουμε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες», ωστόσο «είμαι ανοικτός στο ενδεχόμενο να παραταθεί για τρεις μήνες επιπλέον».

«Οι τρομοκράτες θέλουν να μας διχάσουν, να μας χωρίσουν, να στρέψουν τον έναν εναντίον των άλλων», επισήμανε ο Ολάντ στη Λισαβόνα και πρόσθεσε πως έχει «καθήκον» να φροντίσει «να παραμείνουμε ενωμένοι, συγκεντρωμένοι, ικανοί να αντιδράσουμε» στην απειλή.