Παραιτείται την Τετάρτη ο Κάμερον – Αναλαμβάνει η Τερίσα Μέι

Η νυν υπουργός Εσωτερικών θα είναι η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υποβάλει την παραίτησή του από το αξίωμα μεθαύριο Τετάρτη, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε η υπουργός Εσωτερικών Τερίσα Μέι να αναλάβει τον θώκο την ίδια ημέρα.

Ο Κάμερον διευκρίνισε ότι αναμένει να προεδρεύσει για τελευταία φορά του υπουργικού του συμβουλίου αύριο Τρίτη και κατόπιν θα απαντήσει σε ερωτήσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων για περίπου 30΄ μετά τις 13:00 (ώρα Ελλάδας) την Τετάρτη.

«Κατόπιν αυτού αναμένω ότι θα πάω (σ.σ. στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ) και θα υποβάλω την παραίτησή μου», είπε ο Κάμερον μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το γραφείο του στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. «Επομένως θα έχουμε μια νέα πρωθυπουργό στο κτίριο πίσω μου το απόγευμα της Τετάρτης», πρόσθεσε ο απερχόμενος επικεφαλής των Τόρις.

Νωρίτερα σήμερα, η Άντρεα Λίντσομ, μέχρι πρότινος μοναδική αντίπαλος της Τερίσα Μέι στη διεκδίκηση της ηγεσίας των Συντηρητικών, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα.

Μόλις επικυρωθεί ως επικεφαλής των Συντηρητικών, η Τερίσα Μέι θα γίνει αυτομάτως η νέα πρωθυπουργός, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο πρόεδρος της επιτροπής του κόμματος που είναι αρμόδια για την εκλογή ηγεσίας, Γκρέιαμ Μπρέιντι, δεν κατέστησε σαφές ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για να αναλάβει η Μέι τους δύο ρόλους, όμως δήλωσε πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί "πολύ σύντομα".