Υποδοχή ηρώων για την Εθνική Αλβανίας στα Τίρανα παρά τον αποκλεισμό

Τιμές αρχηγού κράτους για τους παίκτες που πέτυχαν την πρώτη νίκη της Αλβανίας σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Με τιμές και περίσσιο ενθουσιασμό, αν και αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο, υποδέχτηκαν σήμερα στα Τίρανα χιλιάδες Αλβανοί φίλαθλοι την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας που επέστρεψε από την Γαλλία και το EURO 2016.

Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποδόθηκαν τιμές... αρχηγού κράτους κατά την υποδοχή του, ενώ την ίδια ώρα ένα κύμα ενθουσιασμού σαρώνει ολόκληρη τη χώρα λόγω των εμφανίσεων στη διοργάνωση της Γαλλίας.

Στο αεροδρόμιο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ραμα για την υποδοχή των παικτών, με τους πολίτες να ανεμίζουν αλβανικές σημαίες και να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε μεγάλη αυτοκινητοπομπή που κατέληξε στο κέντρο των Τιράνων. Εκεί συνεχίστηκαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις υπό τους ήχους της κλασσικής μουσικής αλλά και των εμβατηρίων που έπαιζαν μουσικά σύνολα.

Τα μέλη της εθνικής ομάδας μετέβησαν ακολούθως στο υπουργείο Εξωτερικών όπου τους δόθηκαν διπλωματικά διαβατήρια, ενώ στη συνέχεια παρακάθισαν σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή τους ο κ. Ράμα στο κυβερνητικό μέγαρο.

Η εθνική ομάδα της Αλβανίας έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που γίνεται στην Γαλλία και αποκλείστηκε έχοντας μια νίκη επί της Ρουμανίας και δύο ήττες, από Γαλλία και Ελβετία. Αν και είχε ολοκληρώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις από την περασμένη Κυριακή μόλις χθες, μετά και την διεξαγωγή των τελευταίων αγώνων της πρώτης φάσης στους άλλους ομίλους, οριστικοποιήθηκε ο αποκλεισμός της από τη συνέχεια, καθώς με τους τρεις βαθμούς της νίκης επί της Ρουμανίας είχε θεωρητικά πιθανότητες πρόκρισης στους «16» ως μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των έξι ομίλων.