Ο μυστικός κώδικας: Τι έχει μέσα στην τσάντα της η Ελισάβετ;

Τι μπορεί να κρύβει η κλασσική τσάντα που κρατάει πάντα η βασίλισσα;

Η κλασική, μαμαδίστικη τσάντα που κρατάει πάντα η βασίλισσα Ελισάβετ είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε εμφάνισής της - συνήθως αλλάζει λιγάκι το σχήμα και κυρίως το χρώμα. Δεν είναι ούτε μεγάλη, ούτε μικρή και – εύλογα – πολλοί αναρωτιούνται αν στα αλήθεια την χρειάζεται ή την κρατά μόνο για το ίματζ. 

Οι τσάντες της Αυτής Μεγαλειότητος – περίπου 200 - είναι όλες από το Βρετανικό brand Launer και όλες έχουν μεγάλο λουράκι, για να καταστεί δυνατή η απαραίτητη χειραψία.

Κιόμως, η Ελισάβετ έχει πράγματα στην τσάντα της ενώ πολλές φορές την χρησιμοποιεί και ως μέσο για να συνεννοείται με το προσωπικό της, κάτι σαν μυστικός κώδικας.  

Τι έχει μέσα: 

Σύμφωνα με πηγές στο BBC, υπάρχει πάντα ένα διπλωμένο χαρτονόμισμα των 5 λιρών για την εκκλησία (ιδίως τις Κυριακές), ένα κραγιόν, καθρεφτάκι και ένα κινητό τηλέφωνο για να καλεί τα εγγόνια της . 

Επίσης, στην τσάντα της βασίλισσας συνήθως βρίσκεται και ένα πανομοιότυπο ζευγάρι γάντια με αυτα που φοράει σε δημόσιες εμφανίσεις της, για την περίπτωση που λερωθούν.

Ο μυστικός κώδικας

Η Βασίλισσα λέγεται ότι χρησιμοποιεί την τσάντα της για να επικοινωνεί διακριτικά με το προσωπικό της: Για παράδειγμα, αν τοποθετήσει την τσάντα της στο τραπέζι σε ένα δείπνο, δίνει το διακριτικό μήνυμα ότι επιθυμεί να τελειώσει το δείπνο!