Οδομαχίες και ξύλο στο Παρίσι για τα εργασιακά

Νεαροί με κουκούλες συγκρούονται με αστυνομικούς - Μολότοφ, δακρυγόνα και τουλάχιστον 11 τραυματίες

Οδομαχίες στις οποίες εμπλέκονται μασκοφόροι και κουκουλοφόροι νεαροί και αστυνομικοί με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων σημειώνονται στο Παρίσι, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Το αστυνομικό τμήμα του Παρισιού προχώρησε σε 13 προσαγωγές κατά την έναρξη των αψιμαχιών, με τους δρόμους να γεμίζουν δακρυγόνα και συντρίμμια καθώς οι νεαροί έσπαζαν βιτρίνες και πετούσαν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Η αστυνομία ανέφερε πως υπάρχουν είκοσι έξι τραυματίες, εκ των οποίων έξι διαδηλωτές και είκοσι μέλη των δυνάμεων της τάξης .

Ανάλογες διαδηλώσεις έγιναν και σε περίπου πενήντα πόλεις της επαρχίας.

Στη διάρκεια του πρωινού, οδοφράγματα στήθηκαν στη Βρέστη (δυτικά) και ξεκίνησαν απεργίες στο λιμάνι της Μασσαλίας (νότια). Επλήγη επίσης ο τομέας της ενέργειας με διακοπή της παραγωγής σε διάφορους σταθμούς και διακοπή γραμμών υψηλής τάσης στην περιοχή του Παρισιού, σύμφωνα με τη CGT, τη Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας.

Στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε λόγω της απεργίας ενός μέρους του προσωπικού.

Στους σιδηροδρόμους, έπειτα από 14 ημέρες κινητοποίησης, το ποσοστό των απεργών έφθασε την Τρίτη το 7,3%, σε όλες τις κατηγορίες, έναντι 4,6% τη Δευτέρα.

Στις 23 και 28 Ιουνίου προβλέπονται άλλες δύο ημέρες απεργιών και κινητοποιήσεων παντού στη Γαλλία.

Η μεταρρύθμιση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Ολάντ, έχει προκαλέσει από τον Μάρτιο πολλές απεργίες και διαδηλώσεις που κηλιδώθηκαν από βίαια επεισόδια. Από τις 9 Μαρτίου, πολλές συγκεντρώσεις έδωσαν χώρο σε σκηνές αντάρτικου πόλεων προκαλώντας εκατοντάδες τραυματίες και συλλήψεις.