Τη μέρα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία ο Τραμπ, για να εγκαινιάσει γήπεδο γκολφ!

Η επίσκεψή του θα συμπέσει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και είναι αμφίβολο αν θα συναντηθεί με τον Κάμερον

O υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επισκεφθεί την Βρετανία την 24η Ιουνίου προκειμένου να εγκαινιάσει ένα γήπεδο γκολφ στην Σκωτία. Όμως η επίσκεψή του θα γίνει λίγες ώρες  μετά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην χώρα για την παραμονή ή την αποχώρησή της από την ΕΕ και θα συμπέσει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι είναι υποστηρικτής της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News τον περασμένο μήνα, υπογραμμίζοντας όμως ότι εναπόκειται στους Βρετανούς να αποφασίσουν.

Εκπρόσωπος τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ είπε στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον «δεν προβλέπει» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του. 

Ο ίδιος εξάλλου ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης έχει χαρακτηρίσει τις δηλώσεις του Τραμπ «ηλίθιες και ψευδείς» και είχε προσθέσει ότι εάν ο Τραμπ «ερχόταν στην χώρα μας, θα ήμασταν ενωμένοι εναντίον του».

Πρόσφατα βέβαια ο Ντέιβιντ Κάμερον υπογράμμισε ότι θα ήταν ευτυχής να υποδεχθεί τον δισεκατομμυριούχο εφόσον αυτός λάβει κι επίσημα το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Το κακό παρελθόν

Ο επιχειρηματίας επισκέφθηκε τον Ιούλιο του 2015 τη Βρετανία στο πλαίσιο ενός τουρνουά που διοργανώθηκε σε ένα από τα γήπεδα γκολφ στη Σκωτία.

Έκτοτε δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις στην χώρα μετά την πρόταση που διατύπωσε να κλείσουν τα σύνορα των ΗΠΑ στους μουσουλμάνους. Ο ίδιος έχει επίσης υποστηρίξει ότι υπάρχουν, στο Λονδίνο όπως και στο Παρίσι, περιοχές με ριζοσπαστικοποιημένο πληθυσμό όπου οι αστυνομικοί αρνούνται να επέμβουν, προκαλώντας την άμεση καταδίκη των δύο χωρών.

Τον Ιανουάριο ο δισεκατομμυριούχος από τις ΗΠΑ είχε πει ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει επενδύσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στη Βρετανία εάν του απαγορεύσουν να εισέλθει στην χώρα.

Λίγες ημέρες μετά, οι Βρετανοί βουλευτές κατακεραύνωσαν τον Ντόναλντ Τραμπ σε μια συνεδρίαση διάρκειας τριών ωρών, όπου δεν διεξήχθη καμία ψηφοφορία, με θέμα το ενδεχόμενο της απαγόρευσης της εισόδου του στη Βρετανία.