6 μηνών αγοράκι από τη Σομαλία το νεκρό μωράκι στην αγκαλιά του διασώστη

Η μητέρα του έχασε κι εκείνη τη ζωή της στο ναυάγιο

Από τη Σομαλία ερχόταν το μωρό που ανασύρθηκε νεκρό από τη θάλασσα την περασμένη Παρασκευή και του οποίου η φωτογραφία στην αγκαλιά διασώστη προκάλεσε σοκ διεθνώς. "Ήταν ένα αγοράκι έξι μηνών από τη Σομαλία, που η μητέρα του πιθανότατα έχασε κι εκείνη τη ζωή της στο ναυάγιο", ανέφερε σήμερα η ιταλική αστυνομία. 

"Επιζώντες με τους οποίους μιλήσαμε, είπαν πως η σορός της μητέρας δεν ήταν ανάμεσα σε αυτές που ανασύρθηκαν", είπε στο Ρόιτερς υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ των επιζώντων για το όνομα του αγοριού, που παραμένει ένα μυστήριο.

Το μωράκι ανασύρθηκε νεκρό από τη θάλασσα την περασμένη Παρασκευή από έναν Γερμανό διασώστη ο οποίος εργάζεται για την ανθρωπιστική οργάνωση Sea-Watch, όταν ένα ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 400 μετανάστες ανατράπηκε και βυθίστηκε περίπου 58 χλμ. ανοικτά των λιβυκών ακτών. 

Όπως και η φωτογραφία του τρίχρονου Αϊλάν από τη Συρία, το άψυχο κορμάκι του οποίου ξεβράστηκε σε τουρκική παραλία πέρυσι, η φωτογραφία δίνει ένα πρόσωπο στους περισσότερους από 9.000 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από τις αρχές του 2014.

Τουλάχιστον 700 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι έχουν πνιγεί σε τρία ξεχωριστά ναυάγια στη Μεσόγειο την περασμένη εβδομάδα.