Το μποζόνιο του Χιγκς έκανε τους επιστήμονες ζόμπι!

CERN. Ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα της ανθρωπότητας αποτυγχάνει. Ο τεράστιος επιταχυντής εξερράγη απελευθερώνοντας το μποζόνιο του Χιγκς. Όλοι οι ερευνητές που βρίσκονταν στο κέντρο έγιναν ζόμπι.

Όχι, δεν πρόκειται για πραγματικότητα αλλά για το σενάριο της νέας ταινίας τρόμου με τίτλο Decay (κατεβάστε ολόκληρη την ταινία εδώ) που εμπνεύστηκε από το... σωματίδιο του Θεού. Την ταινία υπογράφουν σκηνοθετικά και υποκριτικά οι ίδιοι οι φοιτητές του CERN στον ελεύθερο χρόνο τους.

Μάλιστα οι κινηματογραφιστές δεν ζήτησαν την άδεια της διοίκησης για τα γυρίσματα.

“Ζήτησαν τη συγκατάθεση του CERN όταν πια είχε ολοκληρωθεί η ταινία” δήλωσε στο Reuters ο Τζέιμς Γκίλις, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας.

“Δεν μπορούμε φυσικά να δώσουμε έγκριση για κάτι τέτοιο, δεν υπήρχε όμως και λόγος να το σταματήσουμε. Πρόκειται απλά για φοιτητές που κάνουν ό,τι κάνουν συνήθως οι φοιτητές” έσπευσε να τους δικαιολογήσει. Από την πλευρά τους, οι δημιουργοί της ταινίας τονίζουν εξάλλου ότι δεν πραγματοποίησαν γυρίσματα στους χώρους του LHC ή άλλες ελεγχόμενες εγκαταστάσεις.