Σε υπουργικό συμβούλιο η βασίλισσα Ελισάβετ

Στο πλευρό του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να καθίσει την Τρίτη η βασίλισσα Ελισάβετ. Αυτή τη φορά όμως δεν θα τον υποδεχθεί εκείνη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ αλλά θα μεταβεί αυτή στην οδό Ντάουνινγκ , προκειμένου να παραστεί σε υπουργικό συμβούλιο.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση η βασίλισσα θα παραστεί στο συμβούλιο της Τρίτης ως "παρατηρητής", κάτι το οποίο είχε προγραμματιστεί "πολύ καιρό πριν".

Επίσης οι υπουργοί θα της προσφέρουν ένα δώρο για τη συμπλήρωση φέτος 60 χρόνων στο θρόνο.

Η βασίλισσα, η οποία ως αρχηγός του κράτους δέχεται κατά παράδοση σε εβδομαδιαία ακρόαση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τον πρωθυπουργό, παρίσταται σε πολλές τελετές σύμφωνα με το πρωτόκολλο, αλλά δεν έχει ανάμιξη στην πολιτική καθημερινότητα.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο η βασίλισσα επισκέφθηκε πρόσφατα την Τράπεζα της Αγγλίας και την Τρίτη θα επισκεφθεί επίσης το υπουργείο Εξωτερικών.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα παραστεί σε υπουργικό συμβούλιο ενώ η τελευταία μονάρχης που παρέστη σε υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία, ήταν η βασίλισσα Βικτωρία, η οποία βασίλευσε από το 1837 έως το 1901.