Τροχαίο με λεωφορείο από Ελλάδα προς Βουλγαρία

Τουριστικό λεωφορείο, που εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο από την Ελλάδα στη Βουλγαρία, βγήκε εκτός πορείας και ανετράπη, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, στον περιφερειακό δρόμο της Σόφιας.

Από το τροχαίο, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της Τροχαίας, Βαλέρι Μίλτσεφ, μεταξύ των 27 Ελλήνων και Βουλγάρων επιβατών υπάρχουν εννέα ελαφρά τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τον κ. Μίλτσεφ, το τροχαίο σημειώθηκε στις έξι παρά δέκα, σήμερα το πρωί, στα δυτικά περίχωρα της βουλγαρικής πρωτεύουσας, όπου ο αυτοκινητόδρομος τελειώνει και αρχίζει ο περιφερειακός δρόμος, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Πρόκειται, όπως διευκρίνισε ο διοικητής της Τροχαίας, για ένα σημείο, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, με βασική αιτία την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας.

Στο σημείο, όπου έχασε τον έλεγχο ο οδηγός του λεωφορείου, που ανήκει σε μεταφορική εταιρεία της Βουλγαρίας, δεν υπήρχε παγετώνας, αλλά επικρατούσε πολύ πυκνή ομίχλη, ενώ ο έλεγχος αλκοτέστ, που έγινε στον οδηγό, ήταν αρνητικός.