Πάπας Φραγκίσκος: Ίσως και να μην είμαι αλάθητος….

Ο Ποντίφικας τόνισε ότι δεν θέτει κανένα όριο στην συζήτηση σχετικά με το αλάθητο του Πάπα σε θέματα που άπτονται της πίστεως.

Πρόθυμος να συζητήσει για το "αλάθητο" εμφανίζεται ο Πάπας Φραγκίσκος μέσα από αλληλογραφία που έχει με τον Ελβετό θεολόγο Χανς Κουνγκ. 

Οπως αναφέρει η ιταλική Corriere della Sera, στην επιστολή του προς τον Πάπα Φραγκίσκο, ο γνωστός προοδευτικός καθολικός θεολόγος ζητούσε από τον Αργεντινό ποντίφικα να λάβει υπόψη του "σειρά στοιχείων που του έχει αποστείλει" και "να επιτρέψει την διεξαγωγή μιας ελεύθερης, ανοικτής συζήτησης, χωρίς προκαταλήψεις, σχετικά με όλα τα άλυτα θέματα που συνδέονται με το δόγμα του αλάθητου και έχουν παραμερισθεί".

Στην γραπτή απάντησή του, ο Ποντίφικας έγραψε στον Κουνγκ, μεταξύ των άλλων, πως εκτιμά την όλη του σκέψη και τόνισε ότι δεν θέτει κανένα όριο στην συζήτηση σχετικά με το αλάθητο του Πάπα σε θέματα που άπτονται της πίστεως.

Από σεβασμό προς τον Πάπα, ο 88χρονος Ελβετός θεολόγος δεν θέλησε να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες της αλληλογραφίας τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...