Γυναίκα καμικάζι πίσω από την επίθεση στην Προύσα – 13 τραυματίες

Για πολλούς τραυματίες κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα, τουλάχιστον ένας νεκρός, σύμφωνα με ανταποκριτή του Dogan

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από μια ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στην Προύσα της βορειοδυτικής Τουρκίας, μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, που πρόβαλαν εικόνες στις οποίες διακρίνονται ασθενοφόρα και ομάδες πυροτεχνουργών να σπεύδουν στην περιοχή.


Το πρακτορείο ειδήσεων Doğan μετέδωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μια γυναίκα καμικάζι, και την ίδια πληροφορία μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters, ωστόσο το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT αρχικά ανέφερε ότι πιθανότατα οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου. Λίγο αργότερα ο κυβερνήτης της Προύσας επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

Η έκρηξη προκάλεσε πανικό στην περιοχή γύρω από το τέμενος, όπου συχνάζουν πολλοί τουρίστες, μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι CNN-Türk. Η βομβίστρια αυτοκτονίας ήταν 25 ετών, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ένας ανταποκριτής του Doğan, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Türk, είπε ότι είδε ένα πτώμα (που όπως διαπιστώθηκε ανήκει στη βομβίστρια) και περίπου 10 τραυματίες, ενώ ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε πως από την έκρηξη τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι, εκ των οποίων κανένας σοβαρά.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη σημειώθηκε στο τέμενος Ουλού Τζαμί, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της πόλης, και η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Πρόκειται για την πέμπτη επίθεση αυτοκτονίας σε πόλη της Τουρκίας φέτος.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές διπλωματικές αρχές στην Τουρκία είχαν προειδοποιήσει και πάλι την Τρίτη τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στη χώρα για "σοβαρή απειλή" τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον τουριστών.