Ακτιβιστές “έσωσαν” στρουθοκάμηλο από τσίρκο και την πάτησε αυτοκίνητο!

Η κίνησή τους να αφήσουν τρία ζώα να φύγουν μέσα στη μαύρη νύχτα αποδείχθηκε όχι ιδιαίτερα ευφυής...

Ήταν περίπου 9 το βράδυ όταν άγνωστοι (προφανώς ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων) μπήκαν στο χώρο όπου είχε εγκατασταθεί το τσίρκο Kaiser στο Μόναχο της Γερμανίας, παραβίασαν την πόρτα ενός από τα τροχόσπιτα στα οποία βρίσκονταν τα περίπου 80 ζώα του τσίρκου και άφησαν ελεύθερες δύο στρουθοκαμήλους και μία χήνα.

Βέβαια, μάλλον αυτή δεν ήταν μία ιδιαίτερα έξυπνη κίνηση. Τα ζώα έφυγαν μέσα στη νύχτα, μην έχοντας ιδέα πού να πάνε, και μην μπορώντας να διαχειριστούν την... ξαφνική τους ελευθερία.

Ευτυχώς η μία στρουθοκάμηλος και η χήνα εντοπίστηκαν αργότερα και επέστρεψαν στο τσίρκο, όμως η άλλη στρουθοκάμηλος, ονόματι Nala, χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο και σκοτώθηκε, ενώ ο οδηγός την εγκατέλειψε και εξαφανίστηκε.

Και η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung η γερμανική νομοθεσία ορίζει ότι οι στρουθοκάμηλοι που βρίσκονται σε αιχμαλωσία πρέπει να είναι σε ζευγάρια, όπως ήταν η Nala με τον Zawo, την αρσενική στρουθοκάμηλο που εντοπίστηκε από τις αρχές. Τώρα που η Nala δε ζει πια, είναι ορατός ο κίνδυνος να υποβληθεί και ο Zawo σε ευθανασία για το λόγο αυτό...

“Πραγματικά με επηρέασε, ζω με τα ζώα μου”, δήλωσε ο διευθυντής του τσίρκου, Αντρέ Κάιζερ, στην εφημερίδα, ο οποίος εξήγησε πως την ώρα της εισβολής των αγνώστων φρόντιζε τις καμήλες και δεν κατάλαβε τι έγινε

Ο ίδιος υποστήριξε πως τις τελευταίες εβδομάδες είχε γίνει αποδέκτης απειλών από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων. Μάλιστα, όταν εγκαταστάθηκε το τσίρκο στο συγκεκριμένο σημείο ακτιβιστές είχαν βανδαλίσει τις αφίσες του, με σλόγκαν όπως “βασανιστές ζώων” και “απελευθερώστε όλα τα ζώα”.