Δείπνα 800 ευρώ και ακριβά σοκολατάκια στην περιφέρεια του Μιλάνου

Ένα ακόμα σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος στην Ιταλία, που αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση χρέους, αποκάλυψε ο Τύπος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “La Repubblica”, 40 περιφερειακοί σύμβουλοι της ευρύτερης περιφέρειας του Μιλάνου κατηγορούνται για παράνομη χρήση κρατικών χρηματοδοτήσεων και, όπως τονίζει, “εκτός από τον καθαρό μισθό των 9.000 ευρώ το μήνα κατάφερναν να δικαιολογήσουν μια σειρά πρόσθετα έξοδα”.

Στο σκάνδαλο, όπως αναφέρει ο Τύπος, εμπλέκονται στελέχη τόσο του μπερλουσκονικού Κόμματος “Λαός της Ελευθερίας” και της Λέγκας του Βορρά, τα οποία λέγεται ότι χρησιμοποιούσαν τα κονδύλια για να πληρώνουν δείπνα σε ακριβά εστιατόρια, τσιγάρα, ακόμη και πακέτα σοκολατάκια.

Η "Corriere della Sera" γράφει ότι στο σκάνδαλο εμπλέκεται και η πρώην περιφερειακή σύμβουλος Νικόλ Μινέτι (που κατηγορείται για προαγωγή της πορνείας στη δίκη για τα διαβόητα πάρτι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι), αλλά και ο Ρέντσο Μπόσι, ο γιος του πρώην ηγέτη της Λέγκας του Βορρά, Ουμπέρτο Μπόσι.

Η Μινέττι, όπως αποκαλύπτει η ίδια εφημερίδα, φέρεται πως πλήρωνε με χρήματα των Ιταλών φορολογουμένων δείπνα οκτακοσίων ευρώ, ενώ επίσης αγόραζε βιβλία, όπως για παράδειγμα ένα που τιτλοφορείται Mignottocrazia (Πορνοκρατία).