Ρουμανία: -31° Κελσίου δείχνει το θερμόμετρο

Τους 31 βαθμούς υπό το μηδέν άγγιξε το θερμόμετρο στην πόλη Ιντροσούρα Μπουζαουλούι της επαρχίας Κοβάσνα στην κεντρική Ρουμανία. Η θερμοκρασία αυτή είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί φέτος στη χώρα.

Η εν λόγω περιοχή έχει συχνά πολικές θερμοκρασίες. Επισήμως, η χαμηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων πενήντα ετών στην επαρχία είναι -35,8 βαθμοί Κελσίου (στις 8 Φεβρουαρίου του 2005).

Ωστόσο, το 1930, ο υδράργυρος στην εν λόγω περιοχή της ρουμανικής επικράτειας είχε πέσει ακόμη χαμηλότερα κια συγκεκριμένα στους -37 βαθμούς Κελσίου.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο δήμαρχος της πόλης Σίμπιου Κλάους Γιοχάνες δήλωσε ότι ο καθαρισμός των δρόμων και των πεζοδρομίων από το χιόνι στη Ρουμανία στοιχίζει πολύ περισσότερο απ' ό,τι στη Γερμανία. "Δεν νομίζω πως θα πρέπει να ξοδεύουμε πολλά χρήματα προκειμένου να μοιάζει η πόλη το χειμώνα όπως το καλοκαίρι. Συγκριτικά με άλλες πόλεις, στη Γερμανία- και γνωρίζω πολύ καλά πώς γίνονται εκεί τα πράγματα -ξοδεύουμε πολλά στον αποχιονισμό" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιοχάνες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...