Έχασε το χέρι του επειδή ο σκύλος του πάτησε τη σκανδάλη

Ο Γάλλος κυνηγός αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εγχείριση ακρωτηριασμού

Και το πλέον ευφάνταστο κινηματογραφικό σενάριο ξεπερνά ένα ατύχημα που έγινε σε ένα χωριό της Γαλλίας. Ένας κυνηγός έχασε το χέρι του όταν ο σκύλος του πάτησε κατά λάθος τη σκανδάλη του όπλου.

Το νεαρό σκυλί πίεσε τη σκανδάλη του όπλου “θέλοντας να κάνει χαρές στο αφεντικό του”, σύμφωνα με το αστυνομικό ανακοινωθέν.

Το θύμα συμμετείχε σε κυνήγι ζαρκαδιού κοντά στο Σαν-Μισέλ-ντε-Ντουμπλ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, όταν δύο από τα κυνηγόσκυλά του χίμηξαν κατά του θηράματος. Το τρίτο από τα σκυλιά, που ο ιδιοκτήτης του εκπαίδευε για το κυνήγι, παρέμεινε κοντά του. Κατόπιν, όπως διηγήθηκε αυτοπροσώπως ο άτυχος κυνηγός στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Bleu Perigord, “ορμώντας πίεσε με την πατούσα του τη σκανδάλη της καραμπίνας” και το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Βαριά τραυματισμένος στο δεξί χέρι, ο άνδρας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Μπορντώ, όπου οι γιατροί δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τον ακρωτηριασμό του μέλους. Ο κυνηγός διαβεβαίωσε πως δεν τρέφει “καμία κακία” στον πιστό του σύντροφο. “Το σκυλί δεν φταίει σε τίποτε. Είναι τόσο αξιαγάπητο! Εγώ έπρεπε να μην αφήσω την ασφάλεια (του όπλου), αυτό είναι όλο”, τόνισε.