Βίντεο: Πόσο έχει αλλάξει ο Ασάνζ μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού

Ο 44χρονος ιδρυτής των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο τον Ιούνιο του 2012 για να αποφύγει την έκδοση του στη Σουηδία, η οποία έχει εκδόσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση βιασμού το 2010. 

Έκτοτε, δεν έχει βγει από την πρεσβεία ενώ έχουν γίνει πολλές φορές αναφορές για την κακή κατάσταση της υγείας του από τον μακροχρόνιο εγκλεισμό του. Μάλιστα, σήμερα η αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ απεφάνθη ότι η παραμονή του στην πρεσβεία του Εκουαντόρ, συνιστά αυθαίρετη κράτηση, καθώς του στερεί βασικές ελευθερίες όπως, η μη πρόσβασή του στο φως του ήλιου και στον καθαρό αέρα, αλλά και ο αποκλεισμός του από τη βασική ιατρική φροντίδα. 

"Ο Ασάνζ πρέπει να απελευθερωθεί και να αποζημιωθεί"  δήλωσε η επιτροπή αλλά ούτε το Λονδίνο ούτε η Στοκχόλμη δείχνουν να συγκινούνται από την ετυμηγορία του ΟΗΕ και απειλούν να τον συλλάβουν με την πρώτη ευκαιρία.

Το time-lapse video του Rt δείχνει τις αλλαγές που έχουν γίνει στο πρόσωπο του Ασάνζ από την πρώτη ημέρα που βρήκε καταφύγιο στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο το 2012 μέχρι σήμερα. 

 

Timelapse of Julian Assange

Posted by RT Play on Thursday, 4 February 2016