Γυάλινο φέρετρο με μουμιοποιημένο, δημοφιλή άγιο θα εκτίθεται στο Βατικανό

Το μιουμοποιημένο σώμα ενός από τους πιο δημοφιλείς Ρωμαιοκαθολικούς αγίους, του μυστικιστή μοναχού Padre Pio, θα εκτίθεται πλέον μέσα στο γυάλινο φέρετρό του στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, για τους εορτασμούς του Ιωβηλαίου από την Καθολική Εκκλησία. 

Ο καπουτσίνος μοναχός πέθανε το 1968 και λέγεται ότι είχε το "στίγματα" - τις πληγές αιμορραγίας του Ιησού στα χέρια και τα πόδια του. Αγιοποιήθηκε το 2002 από το Βατικανό και το 2008 έγινε εκταφή και αποκατάσταση της σωρού του - το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου του "αναπλάστηκε" και αποτελείται από μάσκα σιλικόνης.  

Έκτοτε εκτίθεται μέσα σε γυάλινο φέρετρο στο San Giovanni Rotondo (κεντρική φωτό), μια μικρή πόλη στην νοτιανατολική Ιταλία, όπου και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του εξομολογώντας και συγχωρώντας τις αμαρτίες των πιστών.  

Μάλιστα, πολλοί άνθρωποι έλεγαν ότι ο Padre Pio ήταν σε θέση να προβλέψει τα γεγονότα στη ζωή τους και ήξερε από πριν τι επρόκειτο να εξομολογηθούν. Σήμερα είναι από τους πιο δημοφιλείς καθολικούς Αγίους και υπάρχουν χιλιάδες "Padre Pio Ομάδες Προσευχής» σε όλο τον κόσμο.