Ρέντσι: Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι μόνο ένα μάτσο κανόνες

Σε... επικίνδυνα επίπεδα ανεβαίνει το θερμόμετρο στις σχέσεις της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον Ιταλό πρωθυπουργό να συνεχίζει σήμερα τη δημόσια αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αναφορικά με τις διαφωνίες της Ρώμης όσον αφορά στο προσφυγικό και το έλλειμμα.

“Η Ιταλία πρέπει να ακουστεί και να διαμηνύσει [...] ότι η εποχή που μπορούσαν να τη χειρίζονται από το εξωτερικό έχει τελειώσει”, ανέφερε ο Ρέντσι σε ομιλία του στην Καζέρτα της Ιταλίας, η οποία μεταδόθηκε στην ιταλική τηλεόραση.

“Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι μόνο ένα μάτσο κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε”, δήλωσε ακόμα με νόημα.

Η νέα κόντρα του Ρέντσι με τις Βρυξέλλες ξεκίνησε όταν την Παρασκευή ο Γιούνκερ κάλεσε τον Ιταλό πρωθυπουργό να μετριάσει τις επικρίσεις του κατά της Κομισιόν “σε κάθε γωνία”, τονίζοντας πως κρατά “στην τσέπη” του την πικρία από τις επιθέσεις του Ρέντσι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός απάντησε με δηλώσεις του σε ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι ότι “η Ιταλία αξίζει σεβασμό”, ενώ σχολίασε σε έντονο ύφος πως “τελείωσε η περίοδος κατά την οποία η Ιταλία παρουσιαζόταν στις Βρυξέλλες με το καπέλο του επαίτη στο χέρι”.