Με εξωδικαστικό συμβιβασμό λήγει το σκάνδαλο Στρος Καν

Σε εξωδικαστική συμφωνία κατέληξε η διαμάχη μεταξύ του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, και της καμαριέρας του Sofitel στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Αμερικανός δικαστής Ντάγκλας Μακ Κέον.

"Πριν από περίπου δέκα λεπτά, καταλήξαμε σε μια συμφωνία", ανακοίνωσε κατά την έναρξη της ακρόασης ο δικαστής στο δικαστήριο του Μπρονξ, διευκρινίζοντας ότι οι όροι της συμφωνίας είναι "εμπιστευτικοί" .

Ωστόσο φήμες, που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και μέρες, κάνουν λόγο για συμβιβασμό ύψους 6 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων το 60% θα καταλήξει στους δικηγόρους.

Η Ναφισάτου Ντιαλό ήταν παρούσα αλλά δεν είπε τίποτα κατά τη διάρκεια της ακρόασης ενώ ο Στρος Καν δεν ήταν παρών.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου υπήρχε λίγος κόσμος, κυρίως δημοσιογράφοι από τη Γαλλία.

Ωστόσο εκκρεμεί η απόφαση γαλλικού δικαστηρίου για το εάν θα παραπεμφθεί σε δίκη για κατηγορίες μαστροπείας.

Η Ντιαλό είχε καταθέσει αστική καταγγελία εναντίον του Στρος Καν στις 8 Αυγούστου του 2011, παράλληλα με την ποινική διαδικασία, κατηγορώντας τον για σεξουαλική επίθεση στη σουίτα του στο Sofitel στις 14 Μαΐου του 2011.

Η ποινική δίωξη για την υποτιθέμενη επίθεση, κατέπεσε στις 23 Αυγούστου του 2011, λόγω αμφιβολιών σχετικά με την αξιοπιστία της Ντιαλό, η οποία είχε πει επαναλαμβανόμενα ψέματα σχετικά με ορισμένες πτυχές της ζωής της.

Το σκάνδαλο οδήγησε σε παραίτηση τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ ενώ έβαλε τέρμα και στις φιλοδοξίες του να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας.