Φάρσα στα 3000 πόδια: Ψεύτικη απειλή για βόμβα έστειλε αεροπλάνο στο Μόντρεαλ

Φάρσα αποδείχτηκε η απειλή για βόμβα που έστειλε την πτήση AF083 από το Σαν Φρανσίσκο με προορισμό το Παρίσι, να προσγειωθεί στο Μόντρεαλ.

Όταν η εταιρεία ειδοποιήθηκε, σήμανε συναγερμός. "Έπειτα από πλήρη έλεγχο ασφαλείας, επιβεβαιώθηκε από τις τοπικές αρχές πως η ανώνυμη απειλή ήταν φάρσα", ανέφερε ο αερομεταφορέας στον λογαριασμό στο Twitter. Το αεροπλάνο απογειώθηκε και πάλι για το Παρίσι.

Την απόφαση για αλλαγή πορείας έλαβε το πλήρωμα έπειτα από την "ανώνυμη απειλή".

"Η Air France επιβεβαίωσε ότι έπειτα από ανώνυμη απειλή, το πλήρωμα της πτήσης AF083 που εκτελούσε στις 7 Δεκεμβρίου την πτήση Σαν Φρανσίσκο-Παρίσι (...) αποφάσισε για προληπτικούς λόγους και σε εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που ισχύουν να αλλάξει πορεία προς το αεροδρόμιο του Μόντρεαλ, όπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο στις 23:48 (τοπική ώρα, 06:48 ώρα Ελλάδος σήμερα)", αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι έχουν προκαλέσει συναγερμό όχι μόνον στη Γαλλία και την Ευρώπη αλλά ολόκληρη τη Δύση, υπό το φόβο νέας τρομοκρατικής επίθεσης, που φτάνει στα όρια της υστερίας.