Επίθεση με μαχαίρι στο μετρό του Λονδίνου – “Αυτό είναι για τη Συρία”

Ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά σε σταθμό του μετρό του Λονδίνου όταν άγνωστος του επιτέθηκε με μαχαίρι, φωνάζοντας σύμφωνα με μάρτυρες “αυτό είναι για τη Συρία”.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη στον σταθμό Λέιτονστοουν του ανατολικού Λονδίνου, και ότι ο δράστης προηγουμένως απειλούσε πολίτες με μαχαίρι. Σύμφωνα με τον ίδιο, άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν έναν ύποπτο, χρησιμοποιώντας όπλο taser, και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου νοσηλεύεται υπό αστυνομική παρακολούθηση. Επίσης, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ακόμα δύο ελαφρά τραυματίες από την επίθεση.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δίνουν στα βρετανικά αυτόπτες μάρτυρες, ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο δράστης φώναζε “αυτό είναι για τη Συρία” και "θα χυθεί όλο σου το αίμα".

Λίγο αργότερα, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως ερευνά το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι στη Βρετανία έχει σημάνει συναγερμός τις τελευταίες ημέρες, λόγω πληροφοριών που αναφέρουν πως το Λονδίνο ενδεχομένως να είναι ο επόμενος στόχος μίας επίθεσης τζιχαντιστών, μετά και την έγκριση της Βουλής για την έναρξη των βρετανικών βομβαρδισμών κατά του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρίας.