Φράχτη στα πρότυπα της Ουγγαρίας ζητά η Γερμανική αστυνομία

Φαίνεται ότι η λύση του σιδερένιου φράχτη της Ουγγαρίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, φαίνεται ότι έχει υποστηρικτές ακόμα και σε χώρες που έχουν επικρίνει σφοδρά τον Βίκτορ Ορμπάν. Η Γερμανική αστυνομία προτείνει πλέον την κατασκευή φράχτη στα σύνορα με την Αυστρία, παρόλο που αναγνωρίζει ότι αυτό θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις,  δεδομένου ότι θα αναγκάσει και την Αυστρία να υψώσει φράχτη στα σύνορά της με τη Σλοβενία

"Χωρίς την περίφραξη των γερμανικών συνόρων δεν είναι δυνατόν να γίνονται σοβαροί έλεγχοι" υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συνδικάτου της Γερμανικής Αστυνομίας, Ράινερ Βεντ, μιλώντας στην κυριακάτικη WELT. Εκτός αυτού, ο φράχτης αποτελεί προϋπόθεση για τις ζώνες τράνζιτ στα γερμανικά σύνορα όπου θα εξετάζεται κατά πόσο κάποιος είναι πρόσφυγας ή οικονομικός μετανάστης.

Η δημιουργία αυτών των ζωνών αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα που έχει προκαλέσει τριβές μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών που τις εισηγούνται και τους Σοσιαλδημοκράτες κυβερνητικούς τους εταίρους που τις απορρίπτουν.

Αναφερόμενος στη γενικότερη στάση της γερμανικής κυβέρνησης στο προσφυγικό ζήτημα, ο πρόεδρος του Συνδικάτου της Γερμανικής Αστυνομίας προειδοποιεί ότι η Γερμανία δεν θα πρέπει να εκπέμπει άλλο το μήνυμα "ελάτε όλοι εδώ". "Η εσωτερική μας τάξη βρίσκεται σε κίνδυνο, βρισκόμαστε στα πρόθυρα κοινωνικών ταραχών και κάποιος πρέπει να τραβήξει το φρένο". λέει χαρακτηριστικά. 

Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικό ζητήματος έχει στοιχίσει την θεαματική πτώση της δημοφιλίας της Μέρκελ και του κόμματός της - των Χριστιανοδημοκρατών.

Νεότερη έρευνα του ινστιτούτου EMNID δίνει στο κόμμα της μόλις ένα 37%, το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και δυόμιση χρόνια. Αντιθέτως, οι Σοσιαλδημοκράτες αυξάνουν τη δύναμη τους κατά μια μονάδα στο 26%, σταθερά παραμένουν στο 10% το κόμμα Η Αριστερά, στο 9% οι Πράσινοι, στο 5% οι Φιλελεύθεροι, ενώ κατά μια μονάδα, στο 7%, αυξάνει τη δύναμη του το ευρωσκεπτικιστικό και ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).