Ο πρώτος Γάλλος που υιοθετεί το επίθετο της γυναίκας του

Ένας άνδρας από τη Λιόν, έγινε ο πρώτος άνδρας στη Γαλλία που υιοθετεί το επίθετο της συζύγου του υπό ένα νέο νόμο ισότητας των φύλων.

Όμως ο 37χρονος, που παντρεύτηκε τον Σεπτέμβριο, χρειάστηκε πρώτα να περάσει ένα γραφειοκρατικό Γολγοθά με το αίτημά του να έχει απορριφθεί επτά φορές λόγω του ότι οι αξιωματούχοι δεν γνώριζαν την ύπαρξη του νόμου.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα “Telegraph”, ο άνδρας υποστήριξε ότι αναγκάστηκε τελικά να εκτυπώσει ένα αντίγραφο του νόμου από κυβερνητική ιστοσελίδα προκειμένου να αλλάξει το όνομά του.

“Επικοινώνησα με επτά δημαρχεία και όλοι με απέρριψαν. Έλεγξαν αρκετές φορές τα ηλεκτρονικά τους αρχεία και έλεγαν πως ήταν απλά αδύνατο να αλλάξουν το όνομά μου σε αυτό της συζύγου μου”, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Ο άνδρας αυτός είπε ότι ήθελε να αλλάξει το όνομά του με το γαλλικό όνομα της γυναίκας του επειδή το δικό του, που είναι τουρκικό, είναι δύσκολο στην προφορά και του δημιουργούσε εμπόδια στην εύρεση εργασίας.

Ωστόσο οι δημόσιοι υπάλληλοι απλά πρόσθεσαν το όνομα της γυναίκας του ως μεσαίο όνομα.

Η αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στη Γαλλία, τον Οκτώβριο του 2011, αλλά έλαβε μικρή προβολή στον Τύπο.