Το Βατικανό απέλυσε ιερέα, που… εξομολογήθηκε ότι είναι γκέι

Αν και ο Πάπας Φραγκίσκος έχει δείξει ανεκτικότητα στις διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, ο πατέρας Κριστόφ Τσαράμσα παύθηκε από τα θρησκευτικά του καθήκοντα λόγω της "θεαματικής αποκάλυψης" που έκανε, ότι είναι γκέι, σε.. λάθος χρόνο! 

Συγκεκριμένα, ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα, αποφάσισε να αποκαλύψει ανοιχτά ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας», παραμονή της συνόδου της Καθολικής Εκκλησίας. 

Ο πατέρας Τσαράμσα αποκάλυψε ότι έχει μόνιμο σύντροφο - με τον οποίο και φωτογραφήθηκε (φωτ) - και αφιέρωσε το coming out του «σε όλους τους ομοφυλόφιλους ιερείς».

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει στην... εξομόληση των σεξουαλικών προτιμήσεών του, o Τσαράμσα εξήγησε ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Πιστεύω ότι ο θεός με οδήγησε στο να κάνω, τώρα, αυτή την τόσο δυνατή υπαρξιακή επιλογή, δυνατή σε ότι αφορά τις συνέπειές της».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, είχε αντίθετη γνώμη για το timing της εξομολόγησης και ανακοίνωσε ότι  «ο Πολωνός θεολόγος δεν θα μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του στην Επιτροπή για το Δόγμα της Πίστεως και στα πανεπιστήμια του Βατικανού».

Σύμφωνα με τον Λομπαρντι, « η επιλογή μιας τόσο θεαματικής αποκάλυψης, παραμονή της συνόδου της Καθολικής Εκκλησίας, είναι ιδιαίτερα σοβαρή και στερείται αισθήματος ευθύνης, διότι στοχεύει στο να υποβάλει την συνοδική συνέλευση σε μια αθέμιτη πίεση των μέσων μαζικής ενημέρωσης».

«Ξέρω ότι θα πληρώσω τις συνέπειες της πράξης μου αυτής, αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη», δήλωσε ο Πολωνός κληρικός.