Μπερλουσκόνι: Με πολιορκούν να κατέβω πάλι υποψήφιος

“Με πολιορκούν και ζητούν να ξανακατέβω στην πολιτική αρένα ως επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης” δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά τη συνάντησή του με το γραμματέα του κόμματος Λαός της Ελευθερίας, Ανζτελίνο Αλφάνο.

Εκτίμησε δε ότι “η Ιταλία είναι στο χείλος του γκρεμού, η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη απ΄ ότι πριν από ένα χρόνο” αναφέρει σε γραπτό ανακοινωθέν του ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

“Η οικονομία είναι σε οριακή κατάσταση, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά ένα εκατομμύριο, το δημόσιο χρέος ανεβαίνει και η αγοραστική δύναμη εξαφανίζεται”, προσθέτει.

Ο Μπερλουσκόνι έκανε λόγο για “αφόρητη φορολογική πίεση και την αγωνία των οικογενειών που δεν καταφέρουν να πληρώσουν τον φόρο ακίνητης περιουσίας” και σημειώνει ότι “δεν μπορεί να επιτρέψει, η χώρα του, να κατρακυλήσει σε μια ύφεση δίχως τέλος”.

Πάντως, οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να κινδυνεύσει η ίδια η ενότητα του συντηρητικού Λαού της Ελευθερίας, καθώς πολλά ισχυρά στελέχη θεωρούν ότι ο κύκλος του Καβαλιέρε στην πολιτική έχει κλείσει. Οι σχολιαστές δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν ότι ο Μπερλουσκόνι θέλει να παραμείνει στην ενεργό πολιτική διότι χρειάζεται την βουλευτική του ασυλία, εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων, για κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος του με κυριότερη το γνωστό Ρούμπι Γκέιτ, με τα πάρτι που φέρεται να οργάνωνε στην βίλα του, λίγο έξω από το Μιλάνο.