Μαφιόζικη εκτέλεση έξω από παιδικό σταθμό στην Ιταλία

Σοκαρισμένοι γονείς περιμένουν να παραλάβουν τα παιδιά τους από παιδικό σταθμό στη Νάπολη, όπου λίγα λεπτά πριν ένας 50χρονος πατέρας μόλις έχει πέσει νεκρός από πυρά αγνώστων.

Ο Λουίτζι Λουτσέντι δέχθηκε πυροβολισμούς από δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, την ώρα που περίμενε να πάρει το παιδί του.

Τα παιδιά βγήκαν από το σχολείο από μια πόρτα στο πίσω μέρος του κτιρίου. Δεν άκουσαν τους πυροβολισμούς γιατί εκείνη την στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη πρόβα για μια χριστουγεννιάτικη παράσταση, με τραγούδια και χορωδία.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για εκτέλεση με εντολή της Καμόρας, της τοπικής μαφίας.

Στις 27 Νοεμβρίου οι καραμπινιέροι είχαν βρει το πτώμα ενός 27χρονου, του Μίρκο Ρομάνο, σε κεντρική οδική αρτηρία λίγο έξω από την Νάπολη. Σύμφωνα με εισαγγελείς, πρόκειται για άλλο ένα θύμα μιας ατέρμονης μαφιόζικης σύγκρουσης.

Τον Οκτώβριο ο 30χρονος Πασκουάλε Ρομάνο είχε δολοφονηθεί “κατά λάθος”. Οι εκτελεστές της Καμόρας νόμισαν ότι ήταν ένα ανερχόμενο στέλεχος του οργανωμένου εγκλήματος και τον σκότωσαν μόλις βγήκε από το σπίτι της αρραβωνιαστικιάς του, στις εννέα το βράδυ.

Οι δολοφόνοι “βιάστηκαν” και “μπερδεύτηκαν”, έγραψε τότε ο Τύπος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι εκτελεστές δεν περίμεναν το μήνυμα στο κινητό τους, με το οποίο ένας συνεργός επρόκειτο να τους ειδοποιήσει πότε θα έβγαινε ο πραγματικός στόχος τους από την πολυκατοικία στην οποία βρισκόταν και ο Ρομάνο.