Στις εκλογές της Λομβαρδίας κατεβαίνει η ιταλική “Χρυσή Αυγή”

Υποψήφιο κόμμα στις περιφερειακές εκλογές της Λομβαρδίας (με πρωτεύουσα το Μιλάνο), οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν στις 10 και 11 Φεβρουαρίου του 2013 θα είναι το πολιτικό κίνημα “Alba Dorata”.

Το κίνημα, που στα ελληνικά σημαίνει "Χρυσή Αυγή", συστάθηκε στην Τεργέστη τον περασμένο Οκτώβριο και αριθμεί περίπου 1.000 μέλη τα οποία προχώρησαν σε εγγραφή, κυρίως μέσω Διαδικτύου.

Στη Λομβαρδία έχει ανοίξει πέντε γραφεία, στις πόλεις Μιλάνο, Λόντι, Βαρέζε, Μπρέσια και Μάντοβα.

Το σύμβολό του κινήματος μοιάζει αρκετά με εκείνο του ελληνικού συνδέσμου της “Χρυσής Αυγής” ενώ στους κύριους προγραμματικούς του στόχους περιλαμβάνονται η δραστική μείωση του αριθμού των μεταναστών, η έξοδος της Ιταλίας από το Ευρώ κι η κατάργηση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

Ειδικότερα, στην περιφέρεια του Μιλάνου, σε ανακοινωθέν της, η ακροδεξιά αυτή πολιτική δύναμη αναφέρει ότι επιθυμεί την δημιουργία μιας νέας διοικητικής οντότητα με στόχο την αυτονομία της Λομβαρδίας, κατά τα πρότυπα της Καταλονίας.

Ο επικεφαλής της, Αλεσάντρο Γκαρντόσι, δεν κρύβει ότι θαυμάζει την οικονομική πολιτική του Αδόλφου Χίτλερ και το κοινωνικό κράτος του Μπενίτο Μουσολίνι, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα “La Repubblica”.

Μεταξύ των αιτημάτων της είναι ακόμα η υιοθέτηση μιας "νέας λιρέτας" και ο περιορισμός των αμοιβών βουλευτών και γερουσιαστών, σε 3.000 ευρώ το μήνα, συν κάποια έκτακτα έξοδα.