Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας σε ρόλο νταντάς

Χρέη νταντάς για χάρη ενός αγαπημένου υπαλλήλου της εκτέλεσε η πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μέτε-Μάριτ η οποία για το λόγο αυτό ταξίδεψε μέχρι την Ινδία.

Η πριγκίπισσα θέλοντας να βοηθήσει ένα ομοφυλόφιλο εργαζόμενο στο παλάτι, με τον οποίο διατηρεί και φιλικές σχέσεις, καθώς εκείνος δεν μπορούσε να πάρει βίζα για να δει τα παιδιά του που γεννήθηκαν από παρένθετη μητέρα στην ασιατική χώρα, πήρε το αεροπλάνο στα τέλη Οκτωβρίου και πήγε στο Νέο Δελχί.

"Για μένα, το θέμα ήταν ότι υπήρχαν δύο μωρά μόνα τους σε ένα νοσοκομείο στο Νέο Δελχί. Ήμουν σε θέση να ταξιδέψω και ήθελα να κάνω ό,τι μπορούσα" ανέφερε η πριγκίπισσα σε ανακοίνωσή της.

Η πριγκίπισσα δεν ενημέρωσε τις ινδικές αρχές και έμεινε για πολλές ημέρες με τα μωρά στο Ιατρικό Κέντρο Μάναβ. Το προσωπικό έμεινε μάλιστα με την εντύπωση ότι η σύζυγος του πρίγκιπα διαδόχου Χάακον ήταν νταντά.

Τελικά ένας συγγενής των δύο μπαμπάδων ανέλαβε να φροντίσει τα μωρά στη θέση της Μέτε-Μάριτ.

Οι δύο άνδρες πήραν βίζα τον Νοέμβριο και μπόρεσαν να φέρουν τα παιδιά τους στη Νορβηγία, όπου ναι μεν οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι νόμιμοι από το 2009 ωστόσο το θέμα της παρένθετης μητρότητας θεωρείται ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο.

Η πριγκίπισσα δεν θέλησε να εκφράσει άποψη για το θέμα, λέγοντας απλώς ότι δεν παίρνει το μέρος καμίας πλευράς και το μόνο που ήθελε ήταν να βοηθήσει τους φίλους της. "Καμιά φορά η ζωή σε φέρνει μπροστά σε καταστάσεις όπου υπάρχουν ελάχιστες λύσεις. Αυτή ήταν μια από αυτές. Υπάρχει μια σοβαρή δημόσια συζήτηση περί της παρένθετης μητρότητας και δεν είχα την πρόθεση να πάρω το μέρος κανενός", τόνισε.