Τους υπουργούς του καλεί ο Ολάντ για την Ελλάδα

Ανησυχία για την επόμενη μέρα σε «αχαρτογράφητα νερά» όπως τα είπε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, φέρνει η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα και την πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ. Μετά τη Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ καλεί στο προεδρικό μέγαρο υπουργικό συμβούλιο για το θέμα της Ελλάδας.

Ο Γάλλος πρόεδρος συγκάλεσε αύριο Δευτέρα στις 9.00 το πρωί (τοπική ώρα, 10.00 ώρα Ελλάδας) υπουργικό συμβούλιο σε περιορισμένη σύνθεση που θα είναι αφιερωμένο στην κατάσταση της Ελλάδας.

Νωρίτερα Γάλλοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, επέμειναν ότι εξακολουθεί να υπάρχει χρόνος για την επίτευξη μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της.

Το εν λόγω υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο πρόκειται να συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς και ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν προγραμματίσθηκε ενώ η ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει το υφιστάμενο επίπεδο των έκτακτων δανείων που χορηγεί στις ελληνικές τράπεζες, αφήνοντας εκ των πραγμάτων την πόρτα ανοικτή για μια πολιτική λύση ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της, επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο.