Τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία: Αποκεφαλισμός άνδρα και εκρήξεις

Ένα συγκλονιστικό έγκλημα ήρθε στο φως πριν από λίγο στη Γαλλία. Αποκεφάλισαν έναν άνδρα μέσα σε εταιρεία, στην περιοχή της Γκρενόμπλ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας βρέθηκε τυλιγμένος με μια ισλαμιστική σημαία. Το νεκρό σώμα του άνδρα βρέθηκε λίγο έξω από το κτίριο της εταιρείας και το κεφάλι του δεκάδες μέτρα μακρυά, κρεμασμένο στο συρματόπλεγμα και καλυμμένο με συνθήματα στα αραβικά!

Όπως έγινε γνωστό από πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας, η σορός που βρέθηκε αποκεφαλισμένη, ανήκει στον επικεφαλής μιας επιχείρησης που εδρεύει σε προάστιο της πόλης της Λυών. Ωστόσο, δεν δόθηκε καμιά άλλη λεπτομέρεια για την ταυτότητα του θύματος.  

Η επίθεση έγινε σε μια αμερικανική εταιρεία χημικών προϊόντων, την Air Products, σε μια βιομηχανική εγκατάσταση κοντά στη Λυών, στην κεντροανατολική Γαλλία. Αλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη στον χώρο, καθώς ο δράστης πυροδότησε κοντέινερς που περιέχουν φυσικό αέριο.

Ο 35χρονος δράστης φέρεται να έδρασε μόνος του, είναι γνωστός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες και συνελήφθη στον τόπο της επίθεσης. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν είναι Γάλλος πολίτης ή όχι. 

Άλλο ένα άτομο συνελήφθη αργότερα το μεσημέρι, διευκρίνισε μια δικαστική πηγή.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Bernard Cazeneuve, βρέθηκε αμέσως στο σημείο του εγκλήματος ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα επιστρέψει αμέσως μετά το μεσημέρι από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι, όπου συγκαλείται επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας.

Παράλληλα,  "άμεση κινητοποίηση" των δυνάμεων ασφαλείας και "αυξημένη επαγρύπνηση" σε όλους τους "ευαίσθητους στόχους" στην περιφέρεια της Λυών ζήτησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, μετά την τζιχαντιστική επίθεση σε εργοστάσιο, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.