Ρεπόρτερ του BBC… “πέθανε” τη βασίλισσα Ελισάβετ!

Γκάφα... επικών διαστάσεων έκανε μία ρεπόρτερ του βρετανικού δικτύου BBC, η οποία σε ανάρτησή της στο Twitter ανακοίνωσε τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ – η οποία, φυσικά, ζει και βασιλεύει (κυριολεκτικά).

Η Ahmen Khawaja, που εργάζεται στην υπηρεσία του BBC που μεταδίδει ειδήσεις στη γλώσσα urdu (που μιλούν κυρίως στο Πακιστάν και την Ινδία), έγραψε στο Twitter ότι η 89χρονη Ελισάβετ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, και λίγο αργότερα: “Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε”.

Αν και τα tweets σβήστηκαν πολύ γρήγορα, ορισμένα ΜΜΕ πρόλαβαν να... εκτεθούν, αναδημοσιεύοντας την ψεύτικη είδηση, μεταξύ αυτών και η γερμανική εφημερίδα Bild.

Πώς όμως έγινε η γκάφα αυτή; Αν και η ίδια η ρεπόρτερ υποστηρίζει πως απλώς είχε αφήσει το κινητό της στο σπίτι, και κάποιος έκανε μέσω του λογαριασμού της μία κακόγουστη φάρσα, το BBC έχει άλλη άποψη.

Εκπρόσωπος του δικτύου δήλωσε στο NBC News ότι τα “τιτιβίσματα” της Khawaja εστάλησαν κατά λάθος κατά τη διάρκεια μίας τεχνικής “πρόβας” για το ενδεχόμενο θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ναι, “πρόβα”. Ακούγεται μάλλον παράδοξο, όμως φαίνεται πως στο BBC κάνουν τακτικά τέτοιου είδους “πρόβες”, προκειμένου να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να καλύψουν ειδησεογραφικά το θάνατο κάποιου μέλους της βασιλικής οικογένειας.

Ορισμένα στελέχη του BBC πιθανολογούν ότι η ρεπόρτερ άκουσε τυχαία αυτά που λέγονταν στην “πρόβα” και νόμιζε ότι συνέβαιναν στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να υποπέσει στην απίστευτη αυτή γκάφα...