Σκόπια: Ξεκινά και πάλι τις αποκαλύψεις η αντιπολίτευση

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε και η νέα συνάντηση που είχαν οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων των Σκοπίων, σχετικά με την πολιτική κρίση που ταλανίζει τη χώρα.

Στη σημερινή συνάντηση, η οποία ήταν η τρίτη στη σειρά το τελευταίο διάστημα, μετείχαν οι αρχηγοί του κυβερνώντος VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι, της αντιπολιτευόμενης Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι και του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA) Μεντούχ Θάτσι, ενώ παρόντες ήταν και οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι και Άιβο Οράβ αντίστοιχα.

Στη σημερινή συνάντηση, οι κ.κ. Γκρούεφσκι και Ζάεβ ενημέρωσαν τους αρχηγούς των δύο αλβανικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, Αλί Αχμέτι και Μεντούχ Θάτσι, για τα αποτελέσματα των συναντήσεών τους στο Στρασβούργο.

Όπως έγινε γνωστό, οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων θα έχουν νέα συνάντηση, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ, η αντιπολίτευση του Ζόραν Ζάεβ γνωστοποίησε ότι από αύριο θα συνεχίσει με τις αποκαλύψεις κατά της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης τηλεφωνικών συνομιλιών στελεχών της κυβέρνησης.

Η αντιπολίτευση έχει διακόψει τις τελευταίες ημέρες τις δημοσιοποιήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών, θέλοντας να ρίξει το βάρος στις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες, οι οποίες εκδηλώνονται εδώ και δέκα ημέρες.

Μάλιστα, η αντιπολίτευση ανέφερε ότι η δημοσιοποίηση των νέων αποκαλύψεών της κατά της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι θα γίνει μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης, όπου από τις 17 Μαΐου παραμένουν υποστηρικτές της, σε σκηνές που έχουν στήσει στο σημείο.