Συναγερμός για βαμπίρ σε χωριό της Σερβίας

Οι πωλήσεις σκόρδου έχουν εκτοξευτεί τελευταία στη δυτική Σερβία αφότου το συμβούλιο χωριού συμβούλευσε τους κατοίκους να κρεμάσουν σκόρδα στις πόρτες και στα παράθυρα των σπιτιών τους για να κρατήσουν μακριά το θρυλικό βρυκόλακα, Σάβα Σαβάνοβιτς.

Το βαμπίρ πιστεύεται ότι έχει ξυπνήσει αφότου ένας παλιός μύλος στον οποίο ο θρύλος λέει ότι ζούσε, κατάρρευσε πρόσφατα - σύμφωνα με την εφημερίδα “Romanian Times”.

Οι χωρικοί έχουν τρομοκρατηθεί ότι το βαμπίρ, ένα από τα πιο διαβόητα και τρομακτικά στην ιστορία της χώρας, τριγυρίζει στην εξοχή ψάχνοντας για φρέσκο αίμα.

Η τοπική λαϊκή παράδοση λέει ότι ο Σαβάνοβιτς ζούσε στο μύλο και έπινε το αίμα οποιουδήποτε πήγαινε να αλέσει τη σοδειά του.

Ο συγκεκριμένος μύλος είχε γίνει τουριστικό αξιοθέατο αλλά κατάντησε ερείπιο, καθώς η οικογένεια στην οποία ανήκε  το εγκατέλειψε, φοβούμενη μην ενοχλήσει το βρυκόλακα.

Ο δήμαρχος του χωριού, Miodrag Vujetic, δήλωσε στους “Romanian Times” ότι οι κάτοικοι είναι φοβισμένοι και πως το τοπικό συμβούλιο τους προέτρεψε να κρεμάσουν σκόρδα και ένα σταυρό στην είσοδο του σπιτιού τους, αλλά και σε κάθε ξεχωριστό δωμάτιο.