Germanwings: Βρέθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus

Eντοπίστηκε και δεύτερο μαύρο κουτί από το μοιραίο αεροπλάνο της Germanwings, το οποίο αναμένεται να δώσει περισσότερες απαντήσεις σε σχέση με το δυστύχημα στις γαλλικές Άλπεις, όπως αποκάλυψε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας.

Οι αρχές ελπίζουν να βρουν περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την αεροπορική τραγωδία, μετά την πρώτη συσκευή καταγραφής φωνής, η οποία έδειξε ότι συγκυβερνήτης Ανδρέας Lubitz σκόπιμα οδήγησε σε σύγκρουση το αεροπλάνο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το BBC εντοπίστηκε και η κάρτα μνήμης, η οποία ενδέχεται να έχει καταγράψει τις τεχνικές λεπτομέρειες της πτήσης όπως τη θέση του αεροσκάφους, την ταχύτητα και την πορεία.

Το πρώτο μαύρο κουτί που βρέθηκε από τους ειδικούς, έπειτα από επεξεργασία αποκάλυψε τις συνομιλίες στο πιλοτήριο και την καμπίνα, αποκαλύπτοντας τις απέλπιδες προσπάθειες του κυβερνήτη Πάτρικ Σόντενχάιμερ να σπάσει την πόρτα του κόκπιτ για να αποτρέψει τον συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς από το να εκτελέσει αυτό που θα αποδεικνυόταν ένα φονικό πλάνο.

Τις περασμένες ημέρες, οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι καταγράφηκαν οι κραυγές φόβου και απόγνωσης των επιβατών, με πολλούς να φωνάζουν «Θεέ μου» σε διαφορετικές γλώσσες τα τελευταία πέντε λεπτά πριν τη συντριβή στις Γαλλικές Άλπεις.