Ο Βέλγος πρωθυπουργός… γκρινιάζει που δεν τον προσκάλεσαν!

Δυσαρεστημένος λόγω της μη πρόσκλησής του στη “μίνι σύνοδο κορυφής” που διοργανώνεται σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες με αντικείμενο τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.

“Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί πρόβλημα και το είπα στο υπουργείο Εξωτερικών, που το διαβίβασε στον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ χθες το βράδυ”, δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir.

Ο Σαρλ Μισέλ δηλώνει αποφασισμένος να προβάλει τις αντιρρήσεις του στη σημερινή σύνοδο κορυφής της ΕΕ, επισημαίνοντας σύμφωνα με την εφημερίδα: “Η κατάσταση της Ελλάδας ενδιαφέρει πολλές χώρες, πρόκειται για ευρωπαϊκή υπόθεση. Υπήρχαν άλλες πιθανές λύσεις: Πχ μία συνάντηση με τους τέσσερις προέδρους (της Επιτροπής, του Συμβουλίου, του Eurogroup και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), που θα έκαναν στη συνέχεια λεπτομερή αναφορά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η μέθοδος που υιοθετήθηκε δεν φαίνεται αποτελεσματική, δημιουργεί ένα πρόβλημα”.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο Μισέλ δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για το θέμα αυτό, τονίζοντας πως το Βέλγιο δεν έχει δώσει την άδειά του στη Γαλλία και τη Γερμανία να διαπραγματευτούν με την Ελλάδα, για ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Σαρλ Μισέλ δεν είναι ο μόνος δυσαρεστημένος ηγέτης, σημειώνει τέλος η βελγική εφημερίδα, με ορισμένους ρεπόρτερ να κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια από την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Μάλιστα, ίσως ο Βέλγος πρωθυπουργός δε θα χαρεί και τόσο αν ισχύουν οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε στη συνάντηση να συμμετάσχει και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς...