O Βλαντιμίρ Πούτιν είναι καλά στην υγεία του και έχει πολλές… συναντήσεις

Διαβεβαιώσεις ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι καλά στην υγεία του, έδωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Πεσκόφ διέψευσε τις φήμες που οργίασαν, ότι ο Ρώσος ηγέτης ασθενεί μετά την ακύρωση ενός ταξιδιού του στο εξωτερικό.

Κυβερνητική πηγή του Καζακστάν ανέφερε ότι το ταξίδι του Πούτιν στην Αστάνα, που ήταν προγραμματισμένο αυτή την εβδομάδα, ακυρώθηκε λόγω ασθενείας του ρώσου προέδρου, προκαλώντας φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι κάτι είχε συμβεί στον 62χρονο ηγέτη.

Όταν ο Πεσκόφ ρωτήθηκε αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι καλά στην υγεία του, ο εκπρόσωπος του απάντησε "ναι" αλλά δεν μπορεί να πει πότε ο Ρώσος πρόεδρος θα εμφανιστεί δημόσια. "Έχει συνεχώς συναντήσεις. Έχει συναντήσεις σήμερα, αύριο. Δεν ξέρω ποια θα γίνει δημόσια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα RBK, ο Πούτιν έχει να εμφανιστεί δημόσια από την 5η Μαρτίου, όταν η τηλεόραση είχε μεταδώσει ζωντανά συνάντησή του με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι. Φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου τον δείχνουν σε συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 10 και 11 Μαρτίου.