Συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ στο Παρίσι

Γεύμα με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρνασουά Ολάντ, στο Παρίσι θα έχει την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, με την Ουκρανία να μονοπωλεί την ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών, προτού εκείνη συναντήσει τον πάπα Φραγκίσκο το Σάββατο στο Βατικανό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της.

Οκτώ ημέρες μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών, η Μέρκελ θα συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο προκειμένου να διεξαγάγουν “έναν διμερή διάλογο”, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα παρουσιάσει τα βασικά θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί η Γερμανία όταν αναλάβει την προεδρία της G7, της ομάδας των 7 ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, που θα πραγματοποιήσει μια σύνοδο τον Ιούνιο στο Έλμαου (νότια Γερμανία) και τις συζητήσεις αναμένεται να απασχολήσουν τα ζητήματα της Ουκρανίας, της Συρίας, του Ιράκ, προσέθεσε ο Ζάιμπερτ.

Μετά το γεύμα, οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν μία κοινή συνέντευξη Τύπου, διευκρίνισε ο ίδιος.

Το απόγευμα της Παρασκευής, η καγκελάριος θα μεταβεί αεροπορικώς στο Βατικανό όπου θα συναντήσει το Σάββατο τον πάπα Φραγκίσκο σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση, προσέθεσε ο Ζάιμπερτ. “Η καγκελάριος και ο πάπας Φραγκίσκος θα συνομιλήσουν για το διαθρησκευτικό διάλογο, την παγκοσμιοποίηση, τις διεθνείς κρίσεις και συρράξεις”, όπως επίσης και για το ρόλο της Ευρώπης στον κόσμο, διευκρίνισε ο ίδιος.