Λαοθάλασσα για τους Rolling Stones παρά το εισιτήριο των 500 ευρώ!

Ένα ταξίδι στο χρόνο... μόνο που το εισιτήριο στοίχισε κάτι παραπάνω. Την πρώτη τους συναυλία εδώ και πέντε χρόνια έδωσαν οι Rolling Stones στο Λονδίνο. Η συναυλία έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια παρουσίας τους, στη διεθνή μουσική σκηνή.

Παρ' ότι η τιμή των εισιτηρίων άγγιξε και τα 500 ευρώ, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι πλημμύρισαν το O2 Arena του Λονδίνου. Στην αρχή της δε, ο Mick Jagger αστειεύτηκε για τις ακριβές τιμές των εισιτηρίων, λέγοντας, “δεν είναι τόσο φθηνές και αυτό είναι το πρόβλημα”.

Ο Mick Jagger και η μπάντα του εξόρισαν τις αμφιβολίες, ότι η ηλικία μπορεί να έχει επιβραδύνει τη μουσική ικανότητα τους να ξεσηκώνουν τα πλήθη. Ο 69χρονος Jagger ανέβηκε στη σκηνή τραγουδώντας το I Want to be your man.

Για περισσότερες από δύο ώρες, στη γιγαντιαία σκηνή ανέβηκαν, και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος ο Ronnie Wood, ο Keith Richards και ο Charlie Watts και ενώθηκαν για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια, με το πρώην μέλος του συγκροτήματος, τον μπασίστα Bill Wyman.

Η ντίβα της αμερικανικής R&B Mary J. Blige ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε μαζί με τον Jagger το ντουέτο Gimme Shelter, ενώ ο κιθαρίστας της ροκ, Jeff Beck, ενώθηκε για λίγο με το κουαρτέτο ερμηνεύοντας το τραγούδι I'm Going Down.

Στη ονειρεμένη βραδιά των Rolling Stones, βρέθηκε και ο κιθαρίστας Mick Taylor, με τον οποίο το συγκρότημα εκτέλεσε διάφορα τραγούδια.

Αυτή η εμφάνιση ήταν η πρώτη από μια σειρά πέντε συναυλιών που σηματοδοτούν την 50η επέτειο των Rolling Stones, στο πλαίσιο μιας περιοδείας που ονομάζεται “50 χρόνια και δεν έχει τελειώσει”. Μια δεύτερη συναυλία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στην ίδια αρένα και τρεις στη Νέα Υόρκη, το Νιούαρκ, και το Νιου Τζέρσεϋ τον Δεκέμβριο.

Τον Αύγουστο, το αμερικανικό περιοδικό Billboard είχε γράψει ότι το συγκρότημα θα κερδίσει συνολικά 25 εκατομμύρια δολάρια, από τις τέσσερις πρώτες συναυλίες της περιοδείας του.

Οι Rolling Stones ήδη ανακοίνωσαν την προσθήκη και πέμπτης συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Μετά τη συναυλία, η Daily Telegraph ανέφερε ότι οι “κυλιόμενες πέτρες υπερασπίστηκαν τον τίτλο τους ως το μεγαλύτερο συγκρότημα στον κόσμο με στυλ και καμάρι”.