Ο “Λαζόπουλος” της Γερμανίας σατιρίζει Τσίπρα

Στο επίκεντρο μιας δημοφιλούς σατιρικής εκπομπής της γερμανικής τηλεόρασης βρέθηκαν η συνάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους και φυσικά η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Η εκπομπή ξεκινά με μια επεξεργασμένη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο, όπως ακούμε, οι Έλληνες έφεραν, διώχνοντας με ψήφο τους τα διεφθαρμένα κόμματα.

Στο πλατό της εκπομπής βρίσκονταν τρεις μεθυσμένοι έλληνες ρεμπέτες οι οποίοι "ξεκούφαιναν" τον παρουσιαστή. "Δεν τους παρήγγειλα, αλλά τώρα θα πρέπει να τους πληρώσω", λέει ο παρουσιαστής, εξηγώντας ότι δεν γνωρίζει πώς βρέθηκαν εκεί και προσθέτει: "Καλώς ήρθατε στην ΕΕ".

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το "smartphone" της Ελλάδας με την ονομασία "feta phone", που σύμφωνα με την εκπομπή πρόκειται για το αποτέλεσμα των "ωραίων μεταρρυθμίσεων" που επέβαλαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα.

Αναφορικά με το ζήτημα της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, η απάντηση έρχεται από... το Μαντείο των Δελφών. Αφού ικανοποιηθεί το αίτημα του μαντείου που είναι η ρήψη ευρώ σε φωτιά, ο χρησμός που δίνεται, είναι: 21 Μαρτίου 2739!