Εργαστήριο σκληρών ναρκωτικών παλιό στρατόπεδο στην Αλβανία

Σε εργαστήριο παραγωγής αλλά και κέντρο διακίνησης σκληρών ναρκωτικών είχε μετατρέψει μια σπείρα ένα παλιό στρατόπεδο, στο χωριό Λάμπινοτ του Ελμπασάν της γειτονικής Αλβανίας.

Όπως εκτιμούν οι αλβανικές αρχές που οργάνωσαν την επιχείρηση εξάρθρωσης, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα σε όλα τα Βαλκάνια.

Μέσα στο εργαστήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατό κιλά κοκαΐνης.

Η σπείρα συνεργαζόταν με εγκληματίες διεθνώς. Συνελήφθησαν 10 άτομα εκ των οποίων 2 Κολομβιανοί και ένας Τούρκος.

Η επιχείρηση των αστυνομικών αρχών της Αλβανίας συντονίζονταν από την Interpol και την Europol και πραγματοποιήθηκε μετά από πολύμηνη παρακολούθηση των μελών της σπείρας, στο χώρο του παλιού στρατοπέδου και σε άλλες περιοχές της Αλβανίας. Σύμφωνα με τις αρχές οι ναρκωτικές ουσίες έφταναν αναμεμειγμένες με φοινικέλαιο από χώρες της Λατινικής Αμερικής, και τα μέλη της σπείρας στο εργαστήριο τα διαχώριζαν , χρησιμοποιώντας χημικές μεθόδους. Στη συνέχεια οι μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία κατέληγαν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Το κυνηγητό για την πλήρη εξάρθρωση της σπείρας συνεχίζεται και η επιχείρηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη σε αρκετές πόλεις, όπως το Ελμπασάν, Τιράνα, Δυρραχίο και Φιέρι. Αστυνομικοί αναζητούν στις παραπάνω πόλεις άτομα, που εμπλέκονται στο οργανωμένο δίκτυο επεξεργασίας και εμπορίας ναρκωτικών.